وبلاگ خبري بهار وبلاگ خبري بهار .

وبلاگ خبري بهار

آيا پشم شيشه سرطان زاست؟

 جالب است بدانيد كه ساختار آن شباهت زيادي به ساختار پشم سنگ دارد و به همين دليل استاندارد ASTM قوانين مشتركي را براي اين دو عايق ارائه كرده است. اين محصول در قسمت هاي مختلف از جمله فله، تيوپ، لحاف و پتو در بازار موجود است و يكي از رايج ترين عايق ها مي باشد.


چرا از پشم شيشه به عنوان عايق صدا استفاده مي شود؟

اين محصول مانند پشم سنگ داراي ماهيتي فيبري بوده و در نتيجه مي تواند هوا را در داخل خود به دام بيندازد و به آن خاصيت ارتجاعي بدهد و به دليل خاصيت آكوستيكي كه دارد مي توان از آن به عنوان عايق صدا استفاده كرد. از جمله كاربردهاي فراوان اين محصول مي توان به موارد زير اشاره كرد:
عايق كاري مخازن و مخازن، بويلرها، سيستم هاي گرمايش و سرمايش، خطوط لوله گرم و...استفاده در هنگام عايق كاريكاربرد در ساندويچ پانلكاربرد در زمينه هاي ساختماني و صنعتيقيمت پشم شيشهتماس دائم با برنامه هاي پرخطر، هرگز!همانطور كه گفته شد اين محصولات در صنايع مختلف مورد استفاده قرار مي گيرند و عمدتاً به عنوان مواد تقويت كننده، عايق صدا، عايق رطوبت و ... استفاده مي شوند و تئوري هاي زيادي در مورد عوارض و مضرات اين محصول وجود دارد.

گاهي گفته مي شود اين محصول سرطان زا است اما واقعاً چه مضراتي دارد و چگونه مي توان اصول بهداشتي را رعايت كرد تا آسيبي به مردم وارد نشود؟
نظريه هاي متعددي در رابطه با عوارض ناشي از تماس طولاني مدت با اين محصول و مضرات پشم شيشه وجود دارد كه هر كدام جاي بحث و بررسي دارد. در اينجا فقط به ارائه نظريه هاي معمول مي پردازيم و سپس به همه آنها پاسخ كلي مي دهيم.


اگر وارد ريه شود باعث بيماري هاي تنفسي مي شود؟تماس طولاني مدت با آن باعث بيماري هاي ريوي و آلرژي مي شود؟آيا مرگ كارگران مجتمع هاي توليدي اين محصول صحت دارد؟آيا پشم شيشه سرطان زا است؟آيا حاوي آزبست است؟و...آزبست يكي از محصولات غير استاندارد و مضر است كه بسياري از كشورها در صنايع و محصولات خود از آن استفاده مي كنند. يكي از شاگردان ارسطو 300 سال پيش ماده اي را كشف كرد كه مي سوزد اما آسيبي نمي رساند، اين ماده بعدها آزبست نام گرفت.

در ساختار آزبست سه عنصر مهم سيليكون، آهن و منيزيم وجود دارد كه در تهيه لباس هاي نسوز، سيمان نسوز، مقاومت ساختمان در برابر اشتعال و ... استفاده مي شود.
استنشاق اين ماده براي سيستم تنفسي و ريه ها خطرناك است و در نهايت باعث آسيب به ريه، سرطان حنجره، سرطان ريه، سرطان دستگاه گوارش و ... مي شود. برخي مي گويند اين محصول قطعا مضر است و برخي معتقدند كه مي توان از آن در يك روش كنترل شده حال سوال اين است كه آيا پشم شيشه حاوي آزبست است؟


پشم شيشه اي كه نمي سوزد اما آزبست ندارد!همانطور كه قبلا ذكر شد، اين محصول در موارد مختلفي مانند عايق حرارتي و مقاوم در برابر آتش استفاده مي شود. پارچه هاي اين نوع خاصيت ضد اشتعال، ضد اسيد و ضد بيد دارند. همين خاصيت ضد اشتعال بودن باعث شده است كه برخي افراد به اشتباه تصور كنند كه در طبيعت محصول آزبست وجود دارد و باعث مشكلات تنفسي خطرناكي مي شود!


پشم شيشه محصول بي ضرري است؟براي اطمينان از عدم ايجاد مشكل در تماس مستقيم اين محصول با پوست، دستگاه تنفسي و چشم و عدم ايجاد اختلالات تنفسي و سرطان، تحقيقات و آزمايشات مختلفي انجام شده است كه به دو مورد از آنها اشاره مي كنيم. انجمن هاي مختلف بهداشتي مانند آژانس بين المللي سرطان، مركز سم شناسي آمريكا و شوراي بهداشت كانادا نتايج آزمايشات و تحقيقات خود را در گزارشي با نتيجه اي خوشحال كننده اعلام كردند:
در شرايطي كه تست ها و تست هاي بهداشتي بر روي انواع پشم شيشه انجام شود و نتايج آزمايش موفقيت آميز و مثبت باشد، خروجي نهايي محصول شما عاري از هرگونه خطر و تهديدي براي سيستم تنفسي خواهد بود. اما به منظور رعايت نكات احتياطي، ايمني و بهداشتي، استفاده از لباس محافظ و ماسك مخصوص در حين كار توصيه مي شود.


برخي از كاركنان واحدهاي توليدي اين محصول نگران استنشاق طولاني مدت و بروز اختلالات تنفسي هستند اما باز هم طبق نظرسنجي هاي انجام شده از بسياري از افراد شاغل در واحدهاي توليدي و بر اساس سن افراد و مدت زمان تماس با فرآورده و استنشاق بوي آن، به اين نتيجه رسيد كه فرآورده اختلالي در علائم تنفسي و تغييرات غيرطبيعي ايجاد نمي كند.

بنابراين تئوري مشكلات ريوي در صورت توليد اصولي محصول رد خواهد شد. توصيه مي كنيم اين محصول را از طريق فروشندگان معتبر خريداري كنيد و از توليد آن با استانداردهاي بهداشتي اطمينان حاصل كنيد.

منبع : https://alamoot-tahvie.ir/%d9%85%d8%b6%d8%b1%d8%a7%d8%aa-%d9%be%d8%b4%d9%85-%d8%b4%db%8c%d8%b4%d9%87-%d8%a7%d9%86%d8%b3%d8%a7%d9%86-%d8%b7%d8%a8%db%8c%d8%aa/


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۸:۵۹:۵۴ توسط:نويسنده موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :